วันจันทร์ที่ 16 กรกฎาคม พ.ศ. 2550

อาหารฝรั่งเศส

คีช



คีช (quiche; สัท.: [kiːʃ]) เป็นอาหารจานอบชนิดหนึ่งโดยมีส่วนประกอบหลักคือไข่ นม หรือ ครีมถึงแม้ว่าคีชจะมีลักษณะคล้ายพายแต่คีชถูกจัดเป็นอาหารคาวโดยในคีชอาจมีส่วนประกอบอื่น เช่น เนื้อสัตว์ ผัก เนย
แข็งได้
ถึงแม้ว่าคีชจะมีส่วนประกอบหลายอย่างคล้ายอาหารประเภทพาสตา
แต่ไม่ถูกจัดว่าเป็นส่วนหนึ่งของพาสตา

In French cuisine, a quiche (IPA: [ki:ʃ]) is a baked dish that is made primarily of eggs and milk or cream in a pastry crust. Other ingredients such as cooked chopped meat, vegatables, or cheese are often added to the egg mixture before the quiche is baked.
Quiche Lorraine is perhaps the most common variety. In addition to the egg and cream, it includes bacon
or lardons. Cheese is not an ingredient of the original Lorraine recipe, as Julia
child informed Americans: "The classic quiche Lorraine contains heavy cream, eggs and bacon, no cheese."though most contemporary quiche recipes include Gruyère cheese, making a quiche à la gruyère or a quiche vosgienne. The addition of onion to quiche Lorraine makes quiche alsacienne. Without eggs, an open-face onion tart with anchovies and black olives is a pissaladière niçoise, a relative of pizza.
The word quiche is derived from the Lorrain
dialect of the French language






















ไม่มีความคิดเห็น: